Nyheder

Gravid får 250.000 i erstatning

Det var ikke i orden, da Laila Palm-quist blev fyret fra Per-sano Group A/S i Blistrup, mens hun var gravid. Det har Østre Landsret nu slået fast, og hun er blevet tilkendt en erstatning på 250.000 kr., skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Jeg har fået tre børn i rap, fordi jeg ville sikre mig ikke at komme i den situation igen," siger Laila Palmquist. HK, der har ført sagen for Laila Palmquist, har i 2010 ført 44 sager for medlemmer, der er blevet fyret eller chikaneret pga. graviditet eller barsel.

Det er et fald i forhold til 2009, hvor HK førte 65 sager, men mange sager bliver løst ved forlig, så antallet af fyrede medarbejdere er reelt højere.

Besvær

"Vi ser desværre løbende, at virksomheder vælger at sige gravide op. De gider ikke det besvær, der er, når kvinderne kommer tilbage fra barsel. Nogle virksomheder sætter en ære i ikke at komme i den situation, men Persano er tilsyneladende ikke i den gruppe," siger formand for HK Hovedstaden, It, Medie og Industri, Simon Tøgern.

"Det, der er iøjnefaldende ved denne sag, er, at Persano er blevet vejledt af deres arbejdsgiverforening Kristelig Arbejdsgiverforening. Men den vejledning lader tilsyneladende noget tilbage at ønske," siger Simon Tøgern.

Bange for at få børn

I byretten var Laila Palmquist blevet tilkendt en erstatning på 300.000 kroner, men den dom valgte Østre Landsret at nedsætte.

"Jeg blev skuffet, da jeg fik det at vide, for man rammer kun sådan en virksomhed på pengepungen. Men for mig er beløbet underordnet. Jeg mener ikke, kvinder skal gå rundt og være bange for at få børn," siger Laila Palmquist.

Persano havde i går ingen kommentarer til sagen.