Nyheder

Dansk iPhone-app skal redde liv

Et ny dansk program - en såkaldt applikation - til Apples iPhone skal gøre bilister opmærksomme på træthed og dermed forhindre trafikulykker.

Applikationen Anti Sleep Pilot tager udgangspunkt i den nyeste søvnforskning og bygger på en række matematiske beregninger.

Anti-sovepiloten blev lanceret sidste efterår som et selvstændigt produkt til bilen, og virksomheden melder om enorm interesse fra både medier, forhandlere og producenter over hele verden.

Skærper opmærksom ved lys og lyd

Særligt i lande som USA, Australien og Tyskland er der stort fokus på problemet med køretræthed, fordi bilisterne her ofte kører meget langt.

Den lille enhed skærper ved hjælp af lys og lyd bilistens opmærksomhed på hans træthed.

Applikationen til iPhone bygger på samme matematiske beregninger som den fysiske udgave af Anti Sleep Pilot.

"Med applikationen kombinerer vi tung forskning og matematiske beregninger med det bedste fra teknologiens verden og udnytter både iPhonens accelerometer og gps-funktion," siger Troels M. Palshof, stifter af ASP Technology.

Man skal indtaste personlig risikoprofil

Applikationen indeholder samme funktionaliteter som det fysiske produkt, så den beregner bilistens træthedsniveau og holder ham løbende informeret ved hjælp af lyd og lys.

Beregningerne er baseret på bilistens aktuelle træthedsniveau samt på en personlig risikoprofil, som han taster ind ved første ibrugtagning.

26 parametre indgår i barometeret

Desuden indgår data fra selve kørslen som for eksempel tid på dagen og samlet køretid. I alt 26 parametre indgår i den patenterede træthedsalgoritme bag produktet.

I løbet af første og andet kvartal udvikles Anti Sleep Pilot til de øvrige smartphone-platforme.