Nyheder

VIDEO: Her er de royale tvillinger

Det var to stolte forældre, der i dag kort tid efter klokken halv fire kunne vise deres nyfødte tvillinger frem til offentligheden.

Med hver et spædbarn i armen - kronprins Frederik holdt prinsessen og Mary prinsen - svarede de på journalisternes mange spørgsmål om ligheder, forskelligheder og navne.

De kongelige tvillinger

Den 8. januar kom kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger - en dreng og en pige - til verden på Rigshospitalet.

Klokken 10:30 blev drengen født. Han vejer 2674 gram og måler 47 centimeter.

26 minutter senere - klokken 10:56 - kom pigen til verden. Hun vejer 2554 gram og måler 46 centimeter.

Tvillingerne blev født naturligt ved en spontan fødsel - fødslen gik altså i gang af sig selv.

Danskerne fik ikke nogen svar på hvad de to nye royale medlemmer skal hedde, men kronprinsparret har allerede selv overvejet flere muligheder.

Men både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var mere end villige til at fortælle om hvordan det er at blive forældre til tvillinger.

"Jeg er så lykkelig og stolt," siger kronprinsesse Mary.

Hun kan stolt fortælle at der allerede viser sig ligheder og forskelle på de nyfødte.

"Hun er mere stille og han har mere temperament. Men de er meget rolige begge to," forklarer Mary.

Kronprinsesse Mary blev indlagt lørdag den 8. januar om morgenen, og klokken 10:30 kom prinsen til verden, og prinsessen blev født 26 minutter senere.

Prinsen er altså ældst og med sine 2674 gram og 47 centimeter er han også en lille smule større end prinsessen, der måler 46 centimeter og vejer 2554 gram.