Nyheder

Tvillinger på deres første officielle opgave

Blot seks dage gamle skal Danmarks nye prins og prinsesse ud på deres første opgave. De skal nemlig vises frem for hele befolkningen.

Det kommer til at ske, i løbet af eftermiddagen, når tvillingerne og kronprinsesse Mary bliver udskrevet fra Rigshospitalet, hvor de har været siden lørdag, hvor fødslen gik i gang tidligt om morgenen.

De kongelige tvillinger

Den 8. januar kom kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger - en dreng og en pige - til verden på Rigshospitalet.

Klokken 10:30 blev drengen født. Han vejer 2674 gram og måler 47 centimeter.

26 minutter senere - klokken 10:56 - kom pigen til verden. Hun vejer 2554 gram og måler 46 centimeter.

Tvillingerne blev født naturligt ved en spontan fødsel - fødslen gik altså i gang af sig selv.

Klokken 10.30 blev den 47 centimeter lange og 2674 gram tunge prins født og 26 minutter senere kom den 46 centimeter lange og 2554 gram tunge prinsessen til verden.

Og ifølge en stolt kronprins Frederik, der mødte pressen i forhallen på Rigshospitalet kort efter fødslen, klarede både kronprinsesse Mary og de nye små børn det rigtig flot.

Og som det også har været tilfældet, da kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kunne tage hjem med både prins Christian og prinsesse Isabella, så kan den danske befolkning se frem til naturligvis at se de to nye medlemmer af den kongelige familie men også at høre kronprinsesse Mary fortælle om prinsen og prinsessen.