Nyheder

Frederiksborg tilbagebetaler skat

Boligejerne i Frederiksborg kan se frem til at få de penge tilbage, som kommunen har krævet for meget i ejendomsskat.

"Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring i de to sager, hvor spørgsmålet om forældelse har været aktuelt. Ikke mindst på borgernes vegne," udtaler borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Men når det så er sagt, så er det ikke rimeligt, at kommunerne i det store kompleks af sager nu hænger på en regning, der skyldes lang sagsbehandlingstid, og som skyldes, at lovgiver ikke har været grundig nok."

Tønder og Frederikssund har betalt tilbage

Sagen om de for høje ejendomsskatter rullede, da det kom frem, at fire kommuner - Vejle, Tønder, Frederikssund og Fredensborg - nægtede at tilbagebetale hele det beløb, de har opkrævet for meget i ejendomsskat fra borgerne.

Kommunerne begrundede det med, at sagerne var faldet for en forældelsesfrist på fem år, efter at Skat havde brugt adskillige år på at behandle dem.

Først valgte Tønder og Frederikssund Kommune at tilbagebetale pengene, og nu følger Frederiksborg altså deres eksempel.