Nyheder

Espersen har mistet opbakningen

Den konservative partileder, Lene Es-persen, har mistet opbakningen i sin folketingsgruppe på Christiansborg.

Det oplyser TV 2's politiske reporter, Anders Langballe, der har været i kontakt med en række kilder tæt på forløbet ved partiets gruppemøde på Christiansborg i formiddag.

"Det er Brian Mikkelsen, der slutter med at tage ordet og hans konklusion bliver, at der inden for meget kort tid vil ske et lederskifte i partiet, og at det lederskifte vil ske inden weekenden," siger Anders Langballe.

I modsætning til møder tidligere på ugen blev der i dag udtalt kritik af partilederen.

"En række folketingspolitikere tog ordet og fortalte, at de havde problem-er med at trænge igennem med deres bud-skaber og fortalte, at man har et per-sonproblem i toppen af partiet," siger Anders Langballe.

Qvortrup overrasket over tempoet

Den hurtige udvikling i sagen kommer bag på TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup.

"Jeg er overrasket over, at det er gået så hurtigt. For en uge siden, var der ikke nogen, der havde forventet, at Lene Espersen ved indgangen til et kommende folketingsvalg ikke længere ville være den konservative leder. På den anden side må man sige, at med den proces, der er blevet sat i gang på Christiansborg blandt de Konservative de seneste dage, da var det kun et spørgsmål om tid," siger Qvortrup.

Han mener dog at hendes dage som partileder var talte, da ledende skikkelser i partiet i går virkede vage i deres støtte til hende.

"I det øjeblik prominente konservative som Lars Barfoed og Brian Mikkelsen begyndte at svare undvigende på helt enkle spørgsmål som 'Støtter I jeres partileder', i det øjeblik var Lene Espersens skæbne reelt beseglet," lyder Qvortrups analyse.