Nyheder

Tvillingerne bombarderes med tøj

Det er guld værd for danske børnetøjsvirksomheder, når kongehusets børn bliver fotograferet i netop deres tøj og sko, og det får virksomhederne til at sende gratis tøj til kongehuset.

Børnetøjsvirksomheden Me Too har allerede udvalgt to sæt tøj, som skal sendes til de nyfødte tvillinger.

"Vi ser kongehuset som rigtig gode am-bassadører for dansk mode - også bør-netøjet. Det gælder også udenlands for sådan nogle som os, der sælger tøj på andre markeder," siger administrerende direktør Claus Rasmussen fra Me Too.

Han er sikker på, at der også uden for Danmarks grænser bliver lagt mærke til, hvilket tøj kronprinsesse Mary og kronprins Frederik giver Isabella, Christian og de nyfødte tvillinger på.

Kjole revet væk efter Isabella havde haft den på

Flere andre virksomheder har for vane at sende deres tøj til kongehuset. Måske i håb om, at et billede af prinsesse Isabella eller prins Christian vil gå dagspressen rundt.

Da den lille prinsesse Isabella mødte offentligheden for første gang, var hun iført en kjole fra det danske børnetøjsfirma Norlie.

Kjolen blev revet væk hos Norlies forhandlere, siger Camilla Liedner, administrerende direktør i Norlie.

"Vi bliver også en gang imellem kontaktet af de kulørte blade, om det er os, der har lavet det tøj, børnene er blevet fotograferet i. Vi har fået at vide, at der er en hel del læsere, der henvender sig og spørger, hvem der har lavet tøjet," siger hun.

Tvillingernes mor er et stilikon

Og det er helt naturligt, siger Bolette Hvalsøe, salgs- og marketingchef for CIFF Kids, Københavns modeuges børnemesse, som har kronprinsesse Mary som protektor.

"Kronprinsesse Mary er kåret som den femte bedst klædte kvinde i verden, og det er klart, at hendes børn også er velklædte," siger Bolette Hvalsøe.