Nyheder

Kongelige børn fik følgeskab

27 kvinder fødte på Rigshospitalet inden for samme døgn som Mary. Også en anden blev mor til tvillinger.

Kronprinsesse Mary var langt fra den eneste, der kæmpede med veerne på Rigshospitalet i weekenden. Jordemødrene havde usædvanlig travlt, for ikke færre end 27 kvinder fødte inden for samme døgn som kronprinsessen.

- 27 fødende på et døgn er mange. Vi havde rigtig travlt, siger afdelingsjordemoder Birgitte Hillerup.

Hun blev kaldt til fødeafdelingen omkring klokken 05:30 og fortæller, at i de formiddagstimer, hvor kronprinsessen fødte, var der forholdsvist fredeligt.

- Men da jeg gik hjem klokken 17, var der fyldt med fødende, siger Birgitte Hillerup.

Blandt de øvrige fødende var en kvinde, der ligesom kronprinsessen fødte tvillinger. To sæt tvillinger inden for et døgn er ikke hverdagskost, men heller ikke opsigtvækkende, da Rigshospitalet er det fødested i landet med flest tvillingfødsler.

- Men det er ikke hver dag, vi har to tvillingfødsler, siger Birgitte Hillerup.

Hun har taget imod alle kronprinsesse Mary og kronprins Frederik børn, Christian i 2005, Isabella i 2007 og så tvillingerne den 8. januar 2011.

Alle fire født på en lørdag. Også prins Joachims to yngste børn, prins Felix og prins Henrik, blev modtaget af Birgitte Hillerup.

- Og hvis jeg skal prale lidt, så har jeg også taget imod prinsesse Alexandra af Berleburgs to børn, siger Birgitte Hillerup.

Den ældste, Richard, blev født i 1999 og den yngste, Ingrid, i 2003.

/ritzau/

/ritzau/