Nyheder

Marys fødsel rammer forsiden i Australien

Den kongelige fødsel er forsidestof i Australien, og flere australske journalister rapporterer fra Danmark.

Det er ikke kun i Danmark, at kronprinsesse Marys fødsel vækker stor opmærksomhed. Også i hendes fødeland, Australien, bliver nyheden om den forestående tvillingfødsel modtaget med stor interesse.

De australske journalister er på plads på Rigshospitalet, og også på den anden side af jorden i Australien bliver prinsesse Marys fødsel fulgt tæt.

Marys veer er forsidestof på mange af de store australske netmedier som Daily Telegraph og Herald Sun, der kort konstaterer, at "Prinsesse Mary har veer".

- Interessen for Mary i Australien er kæmpestor. Hun er en stor stjerne, nærmest som en filmstjerne - hun er jo det tætteste australierne kommer en kongelig familie, siger Peter Stefanovic, der er tv-reporter fra den australske Channel 9.

Han venter lige nu ligesom omkring 50 andre journalister på Rigshospitalet og understreger, at også kronprins Frederik er yderst populær i Australien.

- Han er det, vi ville kalde "a great bloke" (en rigtig fin fyr, red.), siger han med et smil.

Peter Stefanovic har været i Danmark siden nytår og har hver dag rapporteret hjem til Australien om den forestående fødsel.

- Australierne er meget interesserede i det, mange ringer ind til vores radiostation og vil vide alt fra kønnet på tvillingerne, hvad de skal hedde, hvor og hvornår hun skal føde og så videre, fortæller Peter Stefanovic.

Også australske Channel 7 og avisen The Daily Telegraph har reportere i Danmark.

Det bliver snart nat i Australien, så de australske medier kommer formentlig til at rapportere om den kongelige fødsel for alvor fra morgenstunden i Australien.

- Vi bliver i Danmark og rapporterer, indtil hun forlader hospitalet med tvillingerne. Og som alle andre håber vi bare på, at det bliver en glad mor med et par sunde og raske børn, der tager hjem, siger Peter Stefanovic.

/ritzau/