Nyheder

Læger: Fødsel gik lige efter planen

Kronprinsessens fødsel af de kongelige tvillinger gik helt efter planen, uden komplikationer og var en spontan fødsel. Begge børn var friske og raske ved fødslen, fortæller klinikchef Morten Hedegaard fra Rigshospitalet.

"Det fås ikke bedre, og vi har svært ved at holde armene nede," sagde Morten Hedegaard, da han sammen med det øvrige fødselshold mødte pressen umiddelbart efter tvillingernes fødsel, der fandt sted klokken 10.30 og 10.56 lørdag formiddag.

Han afslørede også, at kronprinsessen var sat til føde i slutningen af januar, men så længe kunne de to små tvillinger altså ikke vente. Kronprinsessen fik en epiduralblokade under fødslen.

"Epiduralblokade er nærmest rutine, når man føder tvillinger. Det er vores anbefaling ved tvillingfødsler," siger Morten Hedegaard.

Mens nyfødte normalt vejer omkring tre kilo, så vejede de to nye medlemmer af Kongehuset blot 2674 og 2554 kilo, men det er helt normalt, siger Hedegaard.

"Tvillinger er jo sjældent lige så store, som hvis der kun er et enkelt barn, og en vægt på mere end to et halvt kilo for dem begge er en rigtig god fødselsvægt," siger Morten Hedegaard.

Kronprinsen hjalp til ved fødslen.

- Han gjorde som fædre gør: Støtter, opmuntrer og tager del i det, der sker, siger chefjordemor Birgitte Hillerup.