Nyheder

Kronprins: Det er et mirakel x 2

Det var en tydelig rørt kronprins Fred-erik, der klokken 11.39 kunne fortælle pressen, der var mødt op foran Rigshospitalet, at han var blevet far til først en dreng og så en pige.

"Efter omstændighederne har moderen og børnene det rigtig, rigtig godt - ligesom faderen har det. Det er en meget stor og fantastisk oplevelse - endnu et mirakel gange to. Det er jo double trouble indtil de er blevet født, så man er ekstra opmærksom på dem," siger kronprinsen, der med hænderne viste, hvor høj den ene er, og hvor lang den anden er.

De kongelige tvillinger

Den 8. januar kom kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger - en dreng og en pige - til verden på Rigshospitalet.

Klokken 10:30 blev drengen født. Han vejer 2674 gram og måler 47 centimeter.

26 minutter senere - klokken 10:56 - kom pigen til verden. Hun vejer 2554 gram og måler 46 centimeter.

Tvillingerne blev født naturligt ved en spontan fødsel - fødslen gik altså i gang af sig selv.

På spørgsmålet om, hvorvidt kronprinsen selv klippede navlestrengene, lød svaret:

"Jeg var så tæt på, som jeg kunne komme."

Ønskede ikke at gå i gulvet

Kronprinsen var under fødslen bisidder og håndspålægger, som han siger:

"Jeg var til stede og prøvede at absorbere det hele til hvert sekund, for jeg ønskede ikke at gå i gulvet af spænding og forventninger - det gjorde jeg så heller ikke."

Man skal holde øje med to små hjerter

Kronprins Frederik forklarede, at forløbet helt frem til indlæggelsen og selve fødslen har været lige så spændende som første gang, han blev far til prins Christian.

"Jeg tænkte mest over, at bare det nu går godt. Der er to små hjerter, man skal holde øje med hele tiden. Der er dobbelt kontrol og dobbelt ængstelse hele tiden," siger kronprinsen.

"Man ved, at nummer to kommer 30 min efter"

Han sagde samtidig, at fødslen af tvillinger var nærmest uvirkelig:

"Det har været fantastisk at være med til endnu engang. Når den første kommer, så ved man, at nummer to kommer en halv time senere. Det er jo uvirkeligt - i hvert fald for en far og en mand."

"Man står en lille halv time med den førstefødte, men moderen må arbejde videre - kæmpe videre på den gode måde. Og lige pludselig er der også en pige," siger kronprins Frederik.

Begge børnene har af lægerne scoret topkarakterer.