Nyheder

De største øjeblikke fra tvillingedagen

I formiddag blev kronprinsparret forældre for tredje og fjerde gang, da Kronprinsesse Mary fødte en prins og en prinsesse på Rigshospitalet.

De to små hovedpersoner må verden vendte med at se lidt endnu.

De kongelige tvillinger

Den 8. januar kom kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger - en dreng og en pige - til verden på Rigshospitalet.

Klokken 10:30 blev drengen født. Han vejer 2674 gram og måler 47 centimeter.

26 minutter senere - klokken 10:56 - kom pigen til verden. Hun vejer 2554 gram og måler 46 centimeter.

Tvillingerne blev født naturligt ved en spontan fødsel - fødslen gik altså i gang af sig selv.

Men dagen bød på flere højdepunkter.

Først da en stolt og glad Kronprins Frederik mødte pressen efter fødslen og kunne fortælle, at alt var gået som det skulle og at både hans kone, de to nyfødte babyer og han selv havde det godt:

Det første barselsbesøg stod Prins Henrik for, da han klokken 12.30 ankom til Rigshospitalet. Prins Henrik sagde, at han ville være den første til at gratulere:

Ud på eftermiddagen kørte Dronning Margrethe til Rigshospitalet, og efter sit besøg mødte en stolt farmor den forsamlede presse og fortalte at hele familien glædede sig over familieforøgelsen:

Endelig var også Kronprinsesse Marys far, John Donaldson forbi for at se de to småe royale tvillinger. Han afslørede at selv en stor mand græder, når han bliver morfar:

Tvillingernes ældre søskende, Prins Christian og Prinsesse Isabella, vil ifølge Hoffet ikke komme på besøg i dag. Heller ikke Prins Joachim og Prinsesse Marie har været på barselsbesøg.