Nyheder

Bookmakere tror på Mathilde og Valdemar

Gætterierne kan nu begynde over hele Danmark. Hvad vil kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kalde de to små tvillinger, der kom til verden i dag? Kronprinsens eget bud var Elvis, fordi den lille prins og prinsesse er født på "The king of rock and roll" Elvis Presleys fødselsdag.

Hvilke navne tror du kronprinsparrets tvillinger vil få?

Deltag i debatten ved at kommentere denne artikel.

Få dine penge tilbage 25 gange

Hvis man kan regne ud, hvad de kongelige vælger som navne, er der penge at tjene.

Bookmakerselskabet Unibet er allerede klar med odds, og kombinationen Valdemar og Mathilde står som det mest sandsynlige. Unibet betaler pengene tilbage 25 gange til de mennesker, der spiller på det.

"De kongelige afslører jo aldrig børnenes navne før dåben, men da en royal fødsel jo er en begivenhed, der er med til at samle nationen, har vi naturligvis en række forslag," siger pressechef Per Marxen fra Unibet.

Freja, William, Ingrid og Knud

Efter Valdemar og Mathilde tror Unibet mest på Freja og William eller Ingrid og Knud. De to kombinationer giver pengene tilbage henholdsvis 30 og 35 gange.

Herefter går Unibet over i mere eller mindre seriøse bud på, hvilke navne der bliver nævnt i kirken under dåben.

Amailie og Peter, Kaj og Andrea

10 kroner på Amalie og Peter giver et udbytte på 1750 kroner. Og går kronsprinsparret over i den politiske genre, giver det pengene 300 gange igen for både Helle og Villy samt Lars og Lene.

Kaj og Andrea kan få sparepengene til at vokse med 500 gange, mens indsatsen bliver ganget med hele 750, hvis Frederik og Mary spejder mod Beverly Hills og kalder børnene Brandon og Brenda.

Navneforsker tror på Astrid

Ifølge pensioneret navneforsker Eva Meldgaard er der ingen regler for, hvad kongelige børn skal kaldes - hvis de altså ikke er den førstefødte.

"Men når den ene forælder kommer fra udlandet, så giver det jo ofte et andet - og for danskerne nok også lidt mere utraditionelt - valg af navne," siger Eva Meldgaard.

Hun tror, pigen kan komme til at hedde Ingrid eller Astrid.

"Måske er tiden moden til en Astrid. Dronning Ingrids ungdomsveninde var dronning Astrid af Belgien, og prinsesse Benedikte har faktisk Astrid som et af sine navne, så det er ikke helt ukendt i kongelige kredse," siger Eva Meldgaard.

William eller Valdemar til nyfødt prins

Til den nyfødte tvillingedreng foreslår hun William eller Valdemar.

"Der er flere i kongehuset, der har Valdemar som navn - prins Christian og prins Joachim, men ingen som førstenavn, så det er da absolut en mulighed," siger Eva Meldgaard.