Nyheder

Etisk råd kritiseres for kristne medlemmer

Der er for mange kristne i Det Etiske Råd, mener kritikere. "Hetz", siger teolog.

Det Etiske Råds nye sammensætning, hvori blandt andet indgår tre teologer og to med et erklæret kristent livssyn, er et udtryk for teologisk smagsdommeri.

Sådan lyder kritikken fra blandt andre Dennis Nørmark, der er talsperson for Humanistisk Samfund - en forening, der arbejder for udbredelsen af et sekulært samfund, skriver Kristeligt Dagblad.

- Vi har lidt svært ved at se, hvad det er, der gør kristne særligt privilegerede og kvalificerede til at sidde i rådet. Det er under halvdelen af danskerne, der tror på Gud. Derfor burde der også være gudløse repræsenteret, siger Dennis Nørmark til avisen.

- Teologerne i rådet bruger deres religiøse forestillingsverden til at tage nogle beslutninger, der vedrører os alle sammen, fortsætter han.

Han mener, at teologer ligefrem er udvalgt til Det Etiske Råd, fordi de i kraft af deres "konservative holdninger fungerer som en garanteret stopklods".

Morten Kvist, der er præst i Herning og Gjellerup Valgmenigheder og selv tidligere har været medlem af Det Etiske Råd, forstår ikke de kritikere, der opponerer mod rådets teologiske islæt.

- Der er jo en etisk side af kristendommen, som hele samfundet i mange hundrede år har forholdt sig til. Og det gør vi sådan set stadigvæk, siger Morten Kvist til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

- Derfor ser jeg mere kritikken som en hetz fra dem, der vil udradere kristendommen end en saglig indvending.

/ritzau/