Nyheder

"Nina er gået i bad, og jeg..."

Den nordjyske kunstmaler Steen Karlsen har i tre år malet på 12 malerier, der sætter billeder på 12 kendte danske sange af Benny Andersen, Povl Dissing, Johnny Madsen og Allan Olsen. Ideen opstod på Steen Karlsens tidligere arbejdsplads.

"Jeg sad på min daværende arbejdsplads og tegnede skibe, og så sad jeg med en lille transistorradio og hørte "Svantes Lykkelige Dag". Da kunne jeg høre og se sangen for mig i billeder," siger Steen Karlsen.

Den nordjyske musiker Allan Olsen har været skeptisk over at lægge musik til kunstmalerier, men i dag han er glad for resultatet.

"En god sang kan holde til alt. Hvis ikke den kan holde til at blive malet, og hvis ikke den kan holde til hvad som helst, kan man godt pakke sit kram, for den skal kunne tåle at blive sunget at fulde folk, og den skal kunne tåle at blive spillet i radioen, hvor den ene højtaler var på gulvet aftenen før, og den skal også kunne tåle at nogen maler ud fra den," siger Allan Olsen, der har lagt musik til "De kommende år", "Rimmerby Strand", "Mit Bette Liverpool" og "En stille glød i mørket".

Nu skal malerierne sælges. Prisen starter på den gode side af 100.000 kroner.