Nyheder

Terroranholdte kørte i lejet bil

Tre af de fem terroranholdte bor i Sverige og rejste til Danmark i nat i en lejet Toyota JXH 965.

Bilen er lejet hos Statoil i Kitsa ved Stockholm, skriver ekstrabladet.dk.

Toyotaen er blevet beslaglagt af PET ved anholdelserne på Mørkhøjvej i Gladsaxe og er netop blevet slæbt væk til kriminaltekniske undersøgelser. Ekstra Bladets reporter på stedet fortæl-ler, at politiet har slæbt fle-re kasser ud fra lejligheden på Mørk-høj-vej, hvor der blev foretaget anholdelser.

Tre af de anholdte mænd har bopæl i Sverige og er indrejst i Danmark natten til onsdag.

Der er tale om en 44-årig tunesisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon, og en 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt.

Den sidste af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 26-årig irakisk asylansøger.

Samtidig med anholdelserne i Danmark har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse.

Der er i forbindelse med anholdelserne i Danmark gennemført ransagninger, hvorunder der blandt andet er beslaglagt plasticstrips, der kan anvendes som håndjern, samt en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition, oplyser PET.

På baggrund af efterforskningen i sagen er det PET's vurdering, at de anholdte var i færd med at forberede et terrorangreb rettet mod en avis, der efter PET's opfattelse er Jyllands-Posten i København.