Nyheder

DF kræver, at læger bryder tavshedspligt

Nye lægehuse til illegale udlændinge får DF til at kræve, at læger anmelder patienter uden opholdstilladelse.

Læger, der behandler mennesker, som opholder sig ulovligt i Danmark, skal melde deres patienter til politi eller udlændingemyndigheder.

Det kræver Dansk Folkeparti, skriver Politiken.

Kravet fra DF kommer, efter at flere organisationer har besluttet at drive lægeklinikker, der skal hjælpe nogle af de cirka 5000 mennesker, man regner med lever under jorden i Danmark.

Dansk Røde Kors og Lægeforeningen meddelte onsdag, at de er på vej med et sundhedshus, og Komitéen Flygtninge under Jorden er også ved at finde frivillige og penge til et lægehus.

- Vi gør det her, fordi vi ofte møder illegale indvandrere, der har brug for lægehjælp, men ikke tør nærme sig et hospital, siger talskvinde Michala Clante Bendixen fra Komitéen Flygtninge under Jorden til Politiken.

I dag har sundhedspersonalet tavshedspligt, så de ikke behøver fortælle myndighederne, hvis de behandler folk, som er ulovligt i landet.

Men de regler bør laves om, mener DF's sundhedsordfører Liselott Blixt:

- Selvfølgelig skal alle have ret til akut behandling. Men man skal altid indberette det, hvis man som læge støder på en illegal indvandrer, siger hun til Politiken.

Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, tager afstand fra forslaget:

- Det er i strid med lægeløftet, lægers tavshedspligt og professionelle idenditet at kontakte politiet i de situationer, siger han.

/ritzau/