Nyheder

Haarder-raseri hitter på Facebook

Brugere på Facebook har indtil videre delt interviewet med Bertel Haarder, hvor han skælder en journalist ud over 35.000 gange.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) har efterfølgende undskyldt over for DR's journalist Kristian Sloth, men siger samtidigt, at det er sådan han er: et følelsesmenneske.

Bertel Haarder hidser sig op, da journalisten spørger ham, hvorfor han har besluttet at ændre retningslinjerne for fedme- og rygoperationer nu - kort tid før et udvalg under Sundhedsstyrelsen afleverer anbefalinger på området. Ministeren bliver vred, fordi han ikke som normalt først er blevet briefet om spørgsmålet.

Dumme svin, røvhul

Han kender nemlig ikke til udvalget, erkender han foran kameraet, hvorefter han med stigende intensitet bruger udtryk som "dumme svin" og "røvhul" om journalisten, mens han skiftevis drejer rundt om sig selv eller vandrer frem og tilbage foran kameraet.

Han siger også til journalisten: "Du behandler mig som lort."

Ubehageligt at se på

Ifølge DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er der en god grund til, at DR valgte at vise klippet af den arrige minister.

"Det er ubehageligt at se på. Men det er relevant for den danske offentlighed at få indblik i, hvordan forholdet mellem medierne og politikere også kan være," forklarer han og uddyber:

"Hvis vi er kommet dertil, hvor en minister bliver så rasende over at få et dybt relevant spørgsmål, blot fordi han ikke på forhånd har fået det at vide, så vil vi gerne rejse en debat om, hvorvidt det er i offentlighedens interesse."

Haagerup bekræfter, at Haarder sendte sin efterfølgende skriftlige undskyldning til journalisten, efter at han var blevet gjort opmærksom på, at klippet ville blive bragt.

Haarder: Derfor kom jeg op i det røde felt

"Det bragte mig op i det røde felt, at du ikke respekterede den aftalte tid. Du blev ved at spørge om et udvalg, jeg ikke kendte til."

"Det undskylder selvfølgelig ikke mine hårde ord, som jeg troede var fra mand til mand og ikke blev optaget. Jeg synes blot, du skal vide, at den afbrudte aftensmad, min ventende kone og de to brudte aftaler samt en slem migræne i anmarch var årsagen til min stressede adfærd."

Bertel Haarder har sammenlagt knap 20 års ministererfaring.

Først i Schlüter-regeringen fra 1982-1993, hvor han var undervisnings- og forskningsminister.

Siden 2001 til nu har han været minister for eksempelvis integration, kirke, undervisning og siden februar i år indenrigs- og sundhedsminister.