Nyheder

DR forsvarer interview med Haarder

Det var relevant journalistik, da DR i aftes bragte et klip af en meget oprevet Bertel Haarder (V). Sundhedsministeren gik amok, fordi han efter eget udsagn var stresset og havde migræne og blev irriteret over journalisten, der stillede det samme spørgsmål flere gange.

"Det undskylder selvfølgelig ikke mine hårde ord, som jeg troede var fra mand til mand og ikke blev optaget. Jeg synes blot, du skal vide, at den afbrudte aftensmad, min ventende kone og de to brudte aftaler samt en slem migræne i anmarch var årsagen til min stressede adfærd," skriver Bertel Haarder i en undskyldning til DR-journalisten Kristian Sloth.

Svaret tyder samtidig på, at Bertel Haarder er skuffet over, at DR har offentliggjort det mislykkede interview. Både i 21 Søndag i aftes og i sin fulde længde på hjemmesiden. Men det forsvarer DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

"Det er relevant for offentligheden at få indblik i, at vi tilsyneladende er på vej mod en situation, hvor ledende politikere finder det i orden at blive rasende over at blive stillet et relevant journalistisk spørgsmål på offentlighedens vegne," siger han til politiken.dk.

Lagt på nettet uden sin kontekst

At DR vælger at bringe interviewet i sin fulde længde på hjemmesiden uden at sætte det ind i sammen kontekst som i 21 Søndag, forsvarer Haagerup også:

"Det vi ønsker på nettet, det er bare at give folk muligheder for at kigge os i kortene. er det et rimeligt udsnit, vi lavede? Hvordan var hele forløbet? Altså et forsøg på at være fair. På samme måde som vi inviterede Bertel Haarder i studiet til at se klippet og komme med sin reaktion, hvor han også beklager det," siger han til politiken.dk.

Klippet med en sur Bertel Haarder er allerede blevet et stort nummer på de sociale medier som fx. Facebook. Flere en 26.000 danskere har delt klippet via DR på deres Facebook-profil.

Dermed kommer klippet med Haarder ud til en masse danskere, som ikke har set indslaget i 21 Søndag, hvor DR problematiserer, at ministre forsøger at styre pressen. Spørgsmålet er, om det var forkert af DR at lægge klippet ud uden sin rette kontekst.

"Jo, det kunne man godt overveje. Omvendt kan man sige, at vi ikke nødvendigvis skal fortælle folk, hvad vinklen er i det her tilfælde. Det er bare et forsøg på at lægge alt åbent frem," siger Ulrik Haagerup.

Var det i orden af DR at bringe klippet og vise det uredigeret på sin hjemmeside?