Politi: Undersøger sag om Ellemann-skrald

Politiet undersøger for brud på straffelovens paragraf 264 i forbindelse med roderi i Ellemanns skraldespand.

Nordsjællands politi ser på en mulig overtrædelse af straffelovens paragraf 264, efter de har modtaget en politianmeldelse om, at Ekstra Bladet har rodet i miljøminister Karen Ellemanns (V) skraldespand.

- Vi undersøger sagen og ser på et muligt brud på straffelovens paragraf 264, som for eksempel straffer den, der uberettiget udnytter oplysninger, som er fremkommet ved overtrædelsen af paragraffen, siger pressekoordinater i Nordsjællands politi Pia Strømsvik Tange.

Anmeldelsen kommer efter, at Ekstra Bladets journalister har været inde på hendes ejendom for at gennemrode familiens skraldespande.

- Medarbejdere fra Ekstra Bladet er trængt ind på min private ejendom for at undersøge indholdet af mine skraldespande. De har dermed overskredet grænsen mellem det politiske og det personlige, skriver ministeren i en pressemeddelelse til Ritzau.

Gruppeformand for Venstre Kristian Jensen er glad for den opbakning, ministeren har mødt fra Folketingets andre partier.

- Når pressen trænger ind på privat grund, så er jeg glad for, at politikerne står skulder ved skulder om, at der skal trækkes en grænse, selvom man er en offentlig person, siger han.

Årsagen til Ekstra Bladets store interesse for miljøministerens skraldespand står at læse i torsdagens avis, hvor miljøministeren kaldes et miljøsvin.

Hendes affald indeholdt en række ting, som burde havde været afleveret i containere, samlet til storskrald eller kørt på genbrugsstationen. Eksempelvis miljøskadelige elartikler, plastikflasker, aviser, et batteri, en elpære og masser af mad, skriver avisen.

I sidste måned lancerede hun en stor kampagne mod madspild. Men Ekstra Bladets stikprøve fra hendes skrald viste et spild på næsten seks kilo mad, hvoraf en del stadig befandt sig i uåbnet emballage.

/ritzau/