Nyheder

Julegaver hentes i udlandets netbutikker

Mange køber julegaven på nettet - men en foruroligende del af handlen går til udlandet, viser DI-undersøgelse.

Knap en ud af tre, der køber julegaver på nettet, vil købe nogle af dem på udenlandske hjemmesider. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for DI Handel.

- Det er et foruroligende højt tal, vurderer direktør Lars William Wesch, DI Handel.

- At danskerne køber på udenlandske netsider vidste vi godt. Men at så stor en andel har fokus rettet mod udenlandske hjemmesider er lidt af et wake-up call til den danske nethandel, mener han.

Danskerne er blevet vant til at sammenligne udvalg og priser på nettet. Derfor kan det endelige valg sagtens være en udenlandsk hjemmeside frem for en dansk, lyder vurderingen.

DI Handel peger på at julehandlen traditionelt udgør en meget stor del af detailhandlens omsætning og dermed også en stor del af de danske netbutikkers omsætning.

Selv om udlandet tager sin del af omsætningen, så kan de danske netbutikker glæde sig over vækst i nethandlen generelt. 44 procent af danskerne køber julegaver i netbutikker.

- Vi må bare konstatere, at en større bid af kagen vil gå til udenlandske netbutikker, hvis danske handelsvirksomheder ikke formår at tage konkurrencen op, siger Lars William Wesch.

Efter DI Handels mening kan det danske omkostningsniveau gøre det svært at konkurrere på prisen.

Derimod har danske netbutikker gode muligheder, hvis de udbyder særlige nicheprodukter, viser stort kundekendskab og slår på sikre forhold i forbindelse med handlen.

Flere danske butikker skal sælge på nettet, og der skal skabes et bedre indre marked for nethandel, mener DI.

/ritzau/