Nyheder

Mange lader kurven stå på nettet

Mange afbryder deres nethandel midtvejs til skade for e-butikkernes salg - men de nethandlende kan gøre mere for at komme kunderne i møde, vurderer ekspert.

En ud af tre nethandlende ender med at lade "kurven" stå og afbryde købet. Det er til stor skade for e-butikkerne, der på den måde går glip af en del omsætning. Men butikkerne kan selv gøre mere for at komme kunderne i møde, vurderer e-handelskonsulent.

Når mange kunder afbryder netkøbet, er det, fordi de bliver irriteret undervejs.

- Der ligger derfor et stort uudnyttet potentiale hos mange af de danske netbutikker, siger Jakob Norgaard Mortensen, chefkonsulent i selskabet NetImage, der leverer e-handelsløsninger til netbutikkerne.

Ifølge undersøgelser fra betalingsselskabet Dibs er den vigtigste grund til, at kunderne afbryder e-købet, at de er usikre på betingelserne.

Andre væsentlige årsager er, at de mangler oplysninger, at det er for besværligt at registrere sig, eller at man ikke kan betale på den måde, man ønsker.

Der kan også være problemer med selve betalingen eller tekniske problemer på hjemmesiden.

Jakob Norgaard Mortensen ser flere forskellige ting, som butikkerne kan gøre for at øge andelen af kunder, der gennemfører et køb.

- Man kan gøre det muligt for kunden at gemme sin indkøbskurv til senere brug, så ægtefællen, kæresten eller andre også kan godkende købet, siger han.

- Desuden skal man sikre sig, at købsbetingelserne er så enkle som overhovedet muligt og samtidig synlige, siger Jakob Norgaard Mortensen.

Han understreger at e-butikkerne fortsat skal have fokus på at skabe tillid hos kunderne, der skal indtaste deres kortoplysninger på nettet.

- Forbrugerne foretager en vurdering af, om web-butikken er seriøs og troværdig, og de vil være sikre på, at der ikke sker misbrug af deres kort, eller at pakken når frem i tide, siger Jakob Norgaard Mortensen.

Han opfordrer netbutikkerne til at tage denne "risikoafdækning" fra forbrugernes side meget seriøst. Langt de fleste kunder undlader at handle i web-butikker, der fremstår som utroværdige.

/ritzau/