Nyheder

Handlede kvinder skal på krisecentre

Justitsministeren godkender Midt- og Vestjyllands Politis middel mod menneskehandel

Midt- og Vestjyllands Politi genoptager en succesfuld praksis i kampen mod menneskehandel.

Det sker, efter at justitsministeren har slået fast, at det er i orden at sende muligt handlede kvinder på krisecenter i stedet for i fængsel, oplyser P4 Midt & Vest.

Politiet sender kvinderne på krisecenter, fordi det næsten er umuligt for politiet at få en handlet kvinde til at fortælle om sine bagmænd.

Derfor begyndte Midt- og Vestjyllands Politi sidste år i højere grad at behandle kvinderne som ofre end kriminelle. Det betød blandt andet, at kvinderne blev sendt på kvindekrisecentre i stedet for fængsel, mens deres sag blev udredt.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi kan gå i gang igen, siger politidirektør Jens Kaasgaard til P4 Midt & Vest.

- Dermed vil de jo også være mere tilbøjelig til at give os nogle oplysninger, og endelig er det måske også lidt nemmere at få dem ud af prostitutionen, når de føler, de har fået en fornuftig behandling af os, siger han.

I oktober stoppede Midt- og Vestjyllands Politi med at gøre det. For der opstod tvivl om, hvorvidt det overhovedet var lovligt

Siden primo 2009 til oktober 2010 har Midt- og Vestjyllands Politi haft omkring 50 udenlandske prostituerede på kvindekrisecentre. Ingen af dem er stukket af, mens de har været på krisecentrene. I 30 procent af tilfældene blev kvinderne vurderet som handlede.

Rigspolitiet vil nu orientere landets øvrige politikredse om de gode erfaringer fra Midt- og Vestjylland og samtidig understrege, at der i enhver sag skal ske en konkret vurdering af, om det er nødvendigt at frihedsberøve en muligt handlet kvinde, eller om det er nok med mindre indgribende foranstaltninger, for eksempel at placere hende på et kvindekrisecenter. /ritzau/