Nyheder

Myndigheder godkender plan for giftskib

Beredskabsplanerne for Nyborg Kommune er i orden, konkluderer Beredskabsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Der er styr på sikkerheden, når Kommunekemi i Nyborg efter planen skal modtage miljøfarligt affald fra Australien 9. januar.

Det konkluderer Beredskabsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Tirsdag blev der sået tvivl om sikkerheden for borgerne i byen, hvis der opstår en brand eller et udslip fra Kommunekemi, når virksomheden skal afbrænde affaldet, der indeholder det meget giftige stof HCB.

Men den nuværende beredskabsplan kan også bruges, når der oplagres og afbrændes HCB, konkluderer de to styrelser.

- I forbindelse med at Kommunekemi skulle have miljøgodkendelse til at modtage affaldet fra Australien er beredskabsplanen gennemgået for at se, om modtagelsen af HCB-affaldet nødvendiggjorde ændringer i den eksisterende beredskabsplan. Men den eksisterende plan er dækkende, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Karsten B. Nielsen.

Han afviser påstande fra eksperter i medierne om, at der skal laves en særskilt beredskabsplan for modtagelse af HCB-affald i Nyborg.

- Der må kun være en plan, som til gengæld skal forholde sig til alle forhold, og det gør den eksisterende beredskabsplan, siger Karsten B. Nielsen.

Kommunekemi i Nyborg har fået tilladelse til at modtage i alt 6100 ton miljøfarligt affald, som skal sejles til byen og oplagres på virksomhedens areal, indtil det bliver brændt af.

/ritzau/