Nyheder

LA holder Ellemann på pinebænk om giftskib

Liberal Alliance kan sikre regeringen flertal om giftskib. Men partiet kræver redegørelse af Ellemann.

Liberal Alliance kræver svar på, om lovgivningen er overholdt, og om der er styr på beredskabsplanerne, før partiet kan melde en holdning til det omstridte giftskib ud.

Det siger partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi har ment, det har været nødvendigt at få en afklaring fra Miljøministeriet, inden vi kan tage stilling.

- Vi har bedt Karen Ellemann om at komme med en redegørelse, hvor hun klargør, hvordan lovgivningen er overholdt i forhold til miljøgodkendelsen, og hvordan beredskabet vil fungere, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance kan give regeringen de afgørende stemmer, der forhindrer, at miljøministeren ender med at kommer i mindretal.

For samtidig med, at Liberal Alliance afventer redegørelsen, arbejder oppositionen på at skaffe et flertal for at presse miljøminister Karen Ellemann (V) til at standse det skib, som efter planen skal sejle fra Australien til Nyborg med den farlige miljøgift HCB om få dage.

Onsdag afviste Radikale at lave en særlov for at standse skibet, men det betyder ikke, at partiet ikke vil være med til at standse skibet.

- Vi har givet miljøministeren rigtig mange muligheder for selv at få stoppet dette vanvid. Vores prioritet nummer et er, at den slags gift skal behandles i nærområdet, siger Johs. Poulsen, miljøordfører fra Radikale Venstre.

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti vil give skibet tilladelse til at sejle til Nyborg med giftaffaldet.

/ritzau/