Nyheder

Bankbosser skal vente år på bonus

Bankchefer kan i fremtiden blive tvunget til at skulle vente i op til fire år på at få udbetalt store bonusbeløb - hvis de overhovedet får pengene.

Hvad enten de vil det eller ej, så må de danske bankchefer fremadrettet finde sig i at få udskudt en stor del af deres bonusudbetalinger i årevis.

Samtidig risikerer de at miste bonusaflønningen, inden den kommer til udbetaling. For ryger resultaterne i banken, ryger bonussen også. Det skriver dagbladet Børsen.

- De (bankcheferne, red.) skal nu sidde pænt og vente på udbetalingen af de her penge over en periode på helt op til fire år, efter bonussen oprindeligt blev beregnet. Og så skal der kobles betingelser på den udskudte bonusdel, som gør, at den kan bortfalde, siger Anja Bech, der er skatteekspert og tilknyttet revisionsselskabet KPMG's afdeling for incitamentsaflønning.

Kravene kommer med en ny lov, som ventes at træde i kraft 1. januar. Den skal rydde op i de ekstravagante bonusordninger, som med finanskrisens indtog har mødt stærk og vedholdende kritik.

I lovforslaget, som onsdag blev førstebehandlet i Folketinget, lægges der op til, at mindst 40 procent af bonusbeløbene skal båndlægges i tre til fire år, efter at de er blevet tildelt. Ved større variable løndele skal mindst 60 procent af udbetalingen udskydes.

/ritzau/