Nyheder

Khader slår på tæven i Folketinget

Naser Khader nøjes ikke med at dyrke politik på Christiansborg, den konser-vative politiker har det sorte bælte i karate og har også været på landshold-et, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Nu har Karate-Khader oprettet en kara-teklub for kollegaerne i Folketinget.

"Jeg har dyrket karate i mange år, og så har jeg to kammerater, som også har dyrket sporten i 20-30 år. Vi er så be-gyndt at træne sammen på Christians-borg, og har inviteret folk her fra til at træne med. Vi er nu 12-13 stykker," siger Naser Khader.

Den syriskfødte politiker har selv det sorte bælte i karate, og han har tidligere været med det danske landshold til EM.

Holder medlemmerne hemmelige

Det er en blandet skare, som politikeren og vennerne lærer at slå og sparke fra sig, når der trænes karate. Der er medlemmer af Folketinget med i træningslokalet, men Naser Khader vil ikke fortælle, hvem de er.

"Dem, der træner med, er folk fra administrationen, studentermedhjælpere og så er der et par medlemmer af Folketinget. Folk synes, det er sjovt, for der er både konditionstræning, strækøvelser, meditation og så bliver man smidig. Jeg kan garantere, at man sveder meget bagefter," fortæller den konservative politiker.

Old boys karate

Selvom politikeren har været karatekæmper på højeste niveau, så erkender han, at han ikke har holdt formen helt ved lige, efter den politiske karriere for alvor tog fart.

"Det er nok ti kilo siden, jeg for alvor dyrkede karate. Nu er det blevet til old boys karate, men sammen med mine to venner har jeg karatedragt og sort bælte på, når vi træner," siger Naser Khader.

Karateentusiasten inviterer politiske kolleger til at træne med, men det forlyder ikke, om eventuelle politiske modstandere får ekstra hug, når de træner med.