Nyheder

Din jul koster 4400 kroner i år

Gaver til hele familien, and, marcipan og juletræ.

Indkøbslisten til jul er lang i de fleste familier, og det er regningen også: En dansk familie vil i år bruge 4400 kroner på årets julehandel.

Det viser en europæisk undersøgelse af forventningerne til årets julehandel, som det britiske Center for Retail Research har lavet for nettjenesten Kelkoo

Gaverne er den største udgiftspost i juleregnskabet.

I gennemsnit vil de danske familier bruge 2400 kroner på gaver, 1340 kroner på mad og drikkevarer, 365 kroner på julepynt og 295 kroner på transport.

Ud af danskernes samlede gavebudget regner de med at bruge mest på tøj og sko, fulgt af forbrugerelektronik, legetøj og kosmetik.

Juleforbruget falder

Selvom det langt fra kun er pebernødder, danskerne bruger på julen i år, så er forbruget dog droslet 3,2 procent ned fra sidste år.

Og danskerne ligger lige under det europæiske gennemsnit for juleforbrug på 4423 kroner.

Analysen har set nærmere på familiernes forventede juleforbrug i ni europæiske lande, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Danmark, Italien, Norge, Holland, Spanien og Sverige.

Julen er dyrest i Storbritannien i år. Briterne har et julebudget i år på 6641 kroner per husstand, mens familier i Holland bruger mindst på julehandel med et budget på 3300 kroner.

Danskerne topper dog listen på ét punkt, for vi er tilsyneladende de mest pyntesyge. Danske familier vil bruge mest på julepynt og dekorationer, som udgør otte procent af julebudgettet herhjemme.