Nyheder

Dømt for ikke at tømme olietank

Det kom til at koste en husejer i Terndrup i Nordjylland knap 700.000 kroner, at han solgte en olieforurenet grund. Vestre Landsret har dømt grundejeren til at betale en erstatning, der svarer til den sum, han fik for at sælge et tidligere VVS-værksted. Det var 525.000 kroner, og hertil kommer sagens omkostninger på 172.000 kroner.

Under oprydningen fandt de nye købere en olietank på 2500 liter. Den var hullet som en si, ligesom jorden omkring var sort og lugtede slemt af olie.

Rebild kommune blev alarmeret, og Boligselskabet brugte knap 600.000 kroner på at rydde op. 278 tons jord blev kørt væk.

Køberen krævede et afslag i købesummen, svarende til de 525.000 kroner, man havde givet for ejendommen. Man gjorde gældende, at ejendommen var værdiløs med forureningen.

Sælgeren mente dog, at han havde gjort, hvad han skulle, da olietanken i 1992 blev sløjfet. Han havde fået tanken tømt og proppet til, ligesom han havde orienteret kommunen.

Han mente også at en stor del af forureningen stammede fra dengang, tanken blev hevet op, og endelig mente han, at køberen havde brugt alt for mange penge på oprydningen.

Retten i Aalborg mente, at en del af forureningen skete, da entreprenøren skulle fjerne selve tanken. Men Vestre Landsret lægger hele ansvaret på sælgeren. Tanken var ikke blevet tømt fuldstændigt, og forureningen var af ældre dato.

Køberne havde under oprydningen rettet sig efter kommunens påbud, og derfor er udgiften passende.