Nyheder

Tidligere drabschef lettet over anholdelse

Det er en lettet tidligere leder af drabsafdelingen i Københavns Politi, Wolmer Petersen, der fredag sidst på eftermiddagen modtager nyheden om, at Københavns politi nu mener at have anholdt manden bag et drab og to voldtægter på Amager.

"Har de det? Det var da dejligt," lyder det fra Wolmer Petersen, der husker arbejdet med det 20 år gamle drab på Lene Buchardt Rasmussen.

"Vi havde sagen, men det lykkedes os jo ikke at finde ham. Så det er dejligt, hvis det er lykkedes nu. Det glæder mig, hvis han er fundet," siger Wolmer Petersen.

Ifølge politiet matcher den anholdte 45-årige mands dna med dna-sporene fra de tre forbrydelser. Det var under efterforskningen af en grov voldtægt mod en 17-årig pige den 25. september, at det gik op for politiet, at der er en serieforbryder på spil.

Efter voldtægten fandt politiet et kondom, som gerningsmanden enten havde tabt eller smidt fra sig. En efterfølgende dna-test viste, at der var tale om den samme mand, der i 2005 voldtog en 24-årig kvinde på Amagerkollegiet, og som i 1990 dræbte den 40-årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven på Amager.