Nyheder

V: 1.500 kr. for motorvejskørsel

Allerede fra 2012 bør bilisterne betale en fast afgift på 1.500 kroner årligt eller 60 kroner for en periode på ti dage, hvis de ønsker at køre på motorveje og statens landeveje.

debat berlin skole elever

Deltag i debatten ved at kommentere denne artikel. Din og andres kommentarer bliver vist nederst i artiklen under den sorte boks.

Det fastslår Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Han fore-slår, at Danmark indfører vejafgifter for privatbilister på statsvejene via en såkaldt vignetordning - et særligt klistermærke i bilens forrude - efter østrigsk forbillede, skriver Berlingske Tidende.

Nye, friske penge fra udenlandske bilister

Forslaget, som endnu ikke har været behandlet i Venstres folketingsgruppe, skal ses som en lavteknologisk overgangsordning, indtil Danmark kan indføre intelligente og GPS-baserede kørselsafgifter.

"Formålet er at få nye, friske penge fra udenlandske bilister samtidig med, at provenuet fra danske bilister krone for krone skal bruges til at sænke andre bilafgifter, så vi får fremmet en grønnere transport," siger Kristian Pihl Lorentzen.

Politi skal uddanne privat korps

Han foreslår, at politiet uddanner et privat korps, som skal kontrollere vejene og uddele klækkelige bøder til bilister, der kører uden at betale vejafgift.

Et flertal i Folketinget er overvejende positivt over for en midlertidig vignetordning.