Nyheder

Lene E.: Det var et langt samråd

"Det har været et langt samråd, hvor jeg har forsøgt at svare, så godt jeg kunne på et hav af spørgsmål."

Sådan lød det fra en meget kortfattet udenrigsminister Lene Espersen (K), da hun kom ud efter at have været i kryds-ild i et åbent samråd i Finansudvalget.

""Jeg beklager, at jeg ikke svarede fuldt ud dækkende - det har jeg for-søgt at gøre rede for i dag. Jeg skul-le have været mere præcis," sagde hun til de ventende jour-nalister, som hun mente skulle tage det lidt ro-ligt, da de var ved at vælte over hinanden.

"Prøv lige at tage den lidt med ro. Jeg synes, det er grænseoverskridende, at der vælter 20 mennesker omkring én," sagde Lene Espersen.

"Vi fik ikke nogen svar"

Lene Espersen svarede på spørgsmål fra udvalgets medlemmer i over to og en halv time. Det var Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, der havde indkaldt udenrigsministeren til samråd - men han var ikke tilfreds med udenrigsministerens svar:

"Vi får ikke nogen svar, og det er jo det, der er det beklagelige ved det samråd, vi har haft. Lene Espersen er ikke i stand til at forklare, hvorfor hun ikke svarede sandheden til Folketinget," siger Morten Bødskov.

"Det bliver en meget stor næse"

Derfor er han ikke i tvivl om, at Lene Espersen får en meget, meget stor næse:

"Der er ingen tvivl om, at det bliver en meget, meget stor næse. Det er da det mindste, der kan komme på tale efter det her," siger han og kalder sagen for alvorlig og meget ubehagelig for regeringen."

Løkke også indkaldt til samråd

Han mener, at det havde klædt Lene Espersen at svare på medlemmernes spørgsmål:

"Det er en alvorlig sag, at man ikke kan få en minister til at svare på om, hun har holdt sig inden for rammerne af ministeransvarlighedsloven," siger Morten Bødskov til TV 2.

Han mener ikke, at sagen er fuldt ud belyst endnu, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er nu derfor også indkaldt til samråd i Finansudvalget.

VIDEO: Hør Socialdemokraterne Morten Bødskovs reaktion efter samråd med Lene Espersen