Nyheder

TV 2: Kanalchef beklager slettet klip

Det var en fejl, at TV 2 News kanalchef Mikkel Hertz beordrede sletning af en optagelse med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det beklagede han mandag aften overfor et par hundrede af TV2s ansatte i København og Odense, som var forbundet med et videolink, oplyser tillidsmand Lennart Sten efter mødet, hvor TV2s nyhedsdirektør Michael Dyrby også deltog.

"Mikkel Hertz har indrømmet, at det var en fejl at slette klippet. Han undskylder overfor os. Det skulle ikke være sket. Det kan opfattes som mistillid til os," siger Lennart Sten, som er tilfreds med kanalchefens forklaring.

Aftalen med Løkke ikke på plads

Såvel TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby som Mikkel Hertz selv understregede, at journalisten og fotografen, som optog statsministeren, intet forkert havde gjort. Fejlen opstod, fordi det er TV 2s praksis forlods at forklare politikere og andre, hvilke indslag de skal deltage i, forklarer Lennart Sten.

Mikkel Hertz har før forklaret, at optagelsen blev slettet, fordi han frygtede, at klippet af en irriteret statsminister måske kunne blive misbrugt og distribueret på internettet fra TV 2s arkiver.

Tillidsmanden understreger, at det aldrig er sket, at et klip fra TV 2s arkiver er kommet på nettet i strid med de interne regler for materiale på TV 2's server.

"Det er aldrig sket. Det ville være totalt katastrofalt for en tv-station af vores størrelse og vores placering i mediebilledet, hvis vi ikke overholdt de aftaler, der er lavet med kilder om brug af billeder," siger Lennart Sten.

Går ikke videre med sagen

Efter Mikkel Hertz' beklagelse går TV 2's ansatte ikke videre med sagen.

"Vi skulle have at vide, at vores øverste chef har tillid til os. Og det fik vi at vide flere gange," siger Lennart Sten.

Han håber ikke, at beslutningen om at slette optagelsen skader TV 2's troværdighed.

"Nu skal vi opbygge den troværdighed, der måtte have lidt skade. Det kan vi kun gøre ved hårdt journalistisk arbejde. Det fortsætter vi med nu," siger Lennart Sten.