Nyheder

Jes Dorph kritiserer socialdemokrat

Mens TV 2's medarbejdere mandag aften får lejlighed til at stille kritiske spørgsmål til nyhedschef Mikkel Hertz om balladen om den famøse optagelse af en efter sigende vred statsminister, får nyhedschefen fuld opbakning fra TV 2's studievært Jes Dorph-Petersen.

Det sker i en blog på Journalisten.dk.

Her skriver Jes Dorph-Petersen, at "jeg mener præcis det samme, som Mikkel Hertz har forklaret" og langer tilmed ud efter Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

"Berlusconi må være grøn af misundelse"

Anledningen er et blogindlæg, hvor Mogens Jensen undrer sig over, at TV 2 slettede den givne optagelse, og han konkluderer, at regeringen kan påvirke TV 2's nyhedsudsendelser.

"Berlusconi må være grøn af misundelse," skriver Mogens Jensen

Han får dog svar på tiltale fra Jes Dorph-Petersen, der "mener, det er bemærkelsesværdigt, at en medieordfører for et af landets store partier af egen vilje kaster sig ud i et angreb på en tv-stations grundlæggende hæderlighed alene ved at strø om sig med mistanker og formodninger."

"Skudt over målet"

"At du som fremtrædende politiker vælger at bygge en blog op på mistanker og tankespind, er dit eget valg. Dog håber jeg, det ikke er samme fastlåste og mon-dog-ikke tankegods, du bruger i dit generelle mediepolitiske arbejde," skriver nyhedsværten og tilføjer:

"Jeg synes bare slet ikke, det klæder dig at sammenligne dansk tv (2) med de italienske tilstande. Det er skudt så enormt over målet, at du burde vide bedre. Og det gør du også."