Nyheder

TV 2-chef frygtede vred Løkke på YouTube

TV 2-chef Mikkel Hertz forklarer her, hvorfor han gav ordre til, at klip med irriteret Lars Løkke skulle slettes.

TV 2 NEWS' chef, Mikkel Hertz, frygtede, at et klip med en meget irriteret Lars Løkke ville ende på YouTube. Derfor fik han klippet slettet fra TV 2's arkiv, selv om det er imod normal praksis på tv-stationen.

"Vi har en enkelt gang tidligere oplevet, at et "Station 2"-klip, som ikke måtte anvendes, i stedet fik et liv på YouTube. Jeg ville gerne sikre mig, at et klip, som var fravalgt i TV 2's nyhedsdækning, ikke skulle blive spredt som en "sjov" TV 2-optagelse," siger Mikkel Hertz, der afviser, at TV 2 blev presset politisk i sagen.

Sagen drejer sig om, at TV 2 Nyhederne forrige fredag fravalgte et klip, hvor Lars Løkke (V) bliver synligt irriteret på en journalist på TV 2 Nyhederne, der opsøger ham uden for TV 2's bygning i København, efter statsministeren har deltaget i programmet "Mogensen & Kristiansen".

Da Lars Løkke Rasmussen blev mødt af interviewspørgsmål straks, han gik ud af døren hos TV 2, var han uforberedt på dette - og blev derfor irriteret. Men efter et stykke tid lod han sig alligevel interviewe at TV 2's journalist.

"Jeg var, da jeg havde set indslaget, overhovedet ikke i tvivl om, at det ville virke mere forvirrende end oplysende, at det var ude af kontekst og derfor journalistisk var helt irrelevant. Jeg havde ét hensyn, da jeg traf beslutningen, og det var hensynet til seerne," siger Mikkel Hertz i en pressemeddelelse.

Redaktør kontaktede Statsministeriet

Efter interviewet med Lars Løkke kontaktede TV 2-redaktør Ulla Østergaard, der er redaktør på "Mogensen & Kristiansen" Statsministeriet og beklagede, at Løkke ikke var blevet varslet om, at TV 2 Nyhederne gerne ville lave et interview med ham. Det telefonopkald har i dag fået flere politikere til at råbe vagt i gevær.

De frygter, at TV 2 er blevet presset af Statsministeriet til at slette klippet med den vrede statsminister.

"Det er uhørt, at der overhovedet kan rejses tvivl om, hvorvidt Statsministeriet har presset den frie presse til at slette optagelser. Det er svært at blive fri for mistanken om, at der har været pression fra Statsministeriet. Men det giver jo fuldstændig mindelser om Berlusconis Italien," siger Holger K. Nielsen til jp.dk.

Han bakkes op af Enhedslistens Per Clausen, der mener, at der hersker en "syg kultur" på TV 2.

"Jeg skal ikke blande mig i - eller gøre mig klog på - om det ville have været fornuftigt at bringe indslaget med den tavse og vrede Lars Løkke Rasmussen samme dag, som det blev optaget. Men jeg synes, det er rystende, at en leder på TV 2 sikrer sig, at denne optagelse slettes, så den aldrig kan bruges. Jeg har meget svært ved at se, hvilke journalistiske kriterier der kan forsvare denne beslutning," siger Per Clausen fra Enhedslisten.

Mikkel Hertz afviser politikernes udtalelser.

"TV 2 rettede henvendelse til ministeriet for at forklare og beklage den manglende information fra TV 2's side. Statsministeriet har ikke henvendt sig til TV 2 om dette interview eller dette klip," siger Mikkel Hertz.

Medarbejdere kræver forklaring

Også medarbejderne på TV 2 kræver nu en forklaring af deres chefer på, hvorfor klippet blev helt slettet fra arkivet.

"Vi er nødt til at have et medarbejdermøde, og det har jeg meddelt Mikkel Hertz. Hvis folk går og er frustrerede og nervøse, så er det vigtigt, at alle på samme tid hører, hvad hans begrundelse er for at gøre det, han har gjort. Det møde skal vi have hurtigst muligt," siger TV 2's tillidsmand, Lennart Sten, til jp.dk.