Nyheder

Jonni Hansen: Jeg har intet at undskylde

Den nu forhenværende danske nazi-leder Jonni Hansen har trukket overskrifter i de 20 år, han har været spidsen for DNSB, hvor det blandt andet også er blevet til en frifindelse for at have overtrådt racismeparagraffen.

Den kom efter, at bevægelsen i 2006 omdelte løbesedler i Gladsaxe og Bagsværd, der anklagede politikerne for at "lukke op for den farvede syndflod".

Denne polemik overskygger dog på ingen måde den glæde, Jonni Hansen har, når han skal se tilbage på sin formandstid.

"Jeg har været med til at udvikle bevægelsen til der, hvor den står i dag: Til en landsdækkende og landskendt bevægelse. Ethvert barn ved, at vi har et hus i Greve, en lokalradio, en hjemmeside og en avis," siger han til Ritzau.

Spørgsmål: "Er der noget, du fortryder fra dine år som formand?"

"Nej, det kan jeg ikke sige."

På den måde ser Jonni Hansen også med ren samvittighed tilbage på sagen om vold mod en politimand.

"Politiet kører ind i mig, og fordi jeg efterfølgende skubber til en betjent, bliver jeg dømt for vold. Ethvert barn, der kigger på det, vil synes, at det er noget mærkeligt noget, at jeg får en dom for det. Det er i hvert fald de tilbagemeldinger, jeg har fået fra de mange mennesker, jeg har talt med om den sag," siger Jonni Hansen.

Spørgsmål: Der er megen snak om i disse dage, at politikere, der har ment noget engang, skal sige undskyld. Føler du, at du har noget at undskylde for?

"Ikke det fjerneste."

Spørgsmål: Så du står ved alt, hvad du har sagt?

"Til min dødsdag, understreger Jonni Hansen, der forklarer sin afgang med, at der skal nye kræfter til."