Nyheder

Vi elsker farlige kopivarer

Kopivarerne strømmer ind i Danmark. De nyeste tal fra SKAT viser, at der i første halvår af 2010 er tilbageholdt kopivarer til en værdi af 54 millioner kroner.

Det er noget af en stigning, i forhold til 2009, hvor der blev tilbageholdt kopivarer til en værdi af i alt 47 millioner.

Det er især kopier af smartphones, glattejern, designertøj, cremer, spillekonsoller og endda lægemidler som slanke- og potenspiller, der bliver fanget i tolden.

Kopier i god kvalitet

Trine Dancygier leder SKATs Task Force for Varemærkeforfalskning og har tal på, at danskerne elsker kopivarer. Hun fortæller, at kvaliteten af kopivarerne ofte er god.

"Det kan være svært at se forskel. Det er super professionelle folk, og i mange tilfælde er det organiserede kriminelle, der står bag," siger Trine Dancygier.

Hun anbefaler, at man tænker sig rigtig godt om, før man køber kopivarer, som ofte kan være fristende billige på nettet.

"Man skal spørge sig selv, om det er penge, der er værd at spare, når man udsætter sig selv for potentiel risiko. Særligt med elektriske produkter, kropspleje og lægemidler. Man ved jo ikke, hvad der er inde i pakken," siger Trine Dancygier.

Piller, cd'er og tøj

SKAT laver omfattende statistik over de tilbageholdte kopivarer, og her er en top fem over de kopivarer, som der stykvis blev fanget flest af i tolden.

1. 1.872.019 styks blanke cd'er og dvd'er, som man kan brænde filer, musik og film ned på.

2. 8.121 kropspleje produkter, som barberblade, cremer og andre ting til personlig hygiejne. Her er det ofte "kendte mærker", som er i høj kurs.

3. 7.800 piller, som typisk kan være slankeprodukter, potensmidler og lignende lægemidler.

4. 3.848 stykker tøj og tilbehør.Kopivarerne følger moden tæt. Så hvis noget er trendy, kan det sandsynligvis fås i en kopiversion.

5. 2.006 elektriske produkter,ofte spillekonsoller, glattejern og lignende.

Ud over de nævnte varer, er der også en hel del kopier af smartphones i omløb.

Deltag i debatten. Kan du finde på at købe kopivarer, og har du haft dårlige oplevelser med kopiprodukter?

Scroll længere ned på siden og skriv din kommentar.