Nyheder

Danskerne foretrækker Thorning

Hvis statsministeren skulle driste sig til at udskrive valg i dag, ville han formentlig miste statsministerposten. 48 procent af vælgerne foretrækker nemlig Helle Thorning-Schmidt (S) som landets næste statsminister, mens 37 procent peger på Lars Løkke Rasmussen (V). 13 procent af vælgerne mener, at de to vil være lige gode, mens to procent svarer ved ikke.

Thorning-Løkke debat

I forbindelse med det politiske topmøde, der bliver sendt live på TV 2 klokken 20.00 i aften, vil det være muligt for brugerne og vælgerne at komme med input til debatemner og til spørgsmål, som skal tages op under debatten mellem de to politikere.

Via boksen herunder kan du komme med dit spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).

Det viser en meningsmåling, som MEGAFON har lavet for TV 2 og Politiken forud for aftenens topmøde her på TV 2, hvor rød og blå bloks to statsministerkandidater tørner sammen.

Da Helle Thorning-Schmidts skattesag stod på sit højeste i sommer, lå de to kandidater side om side, men nu er styrkeforholdet tilbage, hvor det var, da statsministeren præsenterede den økonomiske genopretningsplan i foråret.

Uafgjort når det gælder krisen

Målingen beder også de adspurgte forholde sig til, hvem af de to politiske frontfigurer, de mener, der vil være bedst egnede til at løse en række aktuelle politiske udfordringer. Det drejer sig om den økonomiske krise, arbejdsløsheden, udlændingepolitikken, skattepolitikken og folkeskolen.

Når det kommer til at håndtere den økonomiske krise står den uafgjort. Her peger 39 procent på enten Løkke eller Thorning, mens 20 procent mener, de vil være lige gode.

Løkke bagud på fire af fem udfordringer

Men på de resterende udfordringer løber Helle Thorning-Schmidt med vælgernes gunst.

Hele 51 procent tror således, at Helle Thorning-Schmidt vil være bedst til at fremtidssikre den danske folkeskole, mens Lars Løkke Rasmussen her må tage til takke med 23 procent. 22 procent mener, de to vil være lige gode.

Når arbejdsløsheden skal bekæmpes foretrækker 47 procent Helle Thorning-Schmidt, mens 29 procent peger på Lars Løkke Rasmussen, og 21 procent mener, det kan være hip som hap.

I forhold til at føre den bedste udlændingepolitik peger 42 procent på Thorning, mens Løkke har opbakning fra 36 procent af vælgerne i det spørgsmål.

Og endelig mener 43 procent, at Helle Thorning-Schmidt vil føre den bedste skattepolitik, mens 40 procent her peger på Lars Løkke Rasmussen.

Se og hør Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i duel i aften kl. 20.00 på TV 2.