Nyheder

Radikale fortsætter kritik af Lene E.

De Radikale fortsætter kritikken af udenrigsminister Lene Espersen (K), som mandag kom med en skriftlig beklagelse af sine "upræcise" udtalelser i Folketinget i 2009 om overbetalingen af de private sygehuse.

Den radikale leder, Margrethe Vestager, mener, at Lene Espersens brev til Folketingets formand langt fra retter op på, hvad Vestager kalder en "alvorlig sag".

- Hun sagde noget forkert. Det er ikke nok at sige, at man er kommet med "upræcise" oplysninger. Læser man hele rækkefølgen af spørgsmål i Folketinget, er det en udflugt, som kræver en ret stor madpakke, siger Margrethe Vestager.

- Lene Espersen har haft en viden, som vi andre gerne ville have, siger den radikale leder, som er meget utilfreds med hemmeligholdelsen for Folketingets medlemmer.

Lene Espersen refererede i folketingssalen til udregninger, som nu viser sig at stamme sig fra Sundhedsministeriet. Ministeriet mente, at der kunne spares 25 procent på betalingen til de private sygehuse. I Folketinget sagde hun, at tallene kom fra arbejde i den konservative folketingsgruppe.

De Konservative ville gerne sænke taksterne, men regeringspartneren Venstre satte sig imod.

/ritzau/