Nyheder

Lene E. beklager svar på skrift

Udenrigsminister Lene Espersen (K) har i et brev til Folketingets præsidium beklaget, at hun har svaret misvisende i folketingssalen, i sagen om overbetaling til privathospitalerne.

Ordlyden i beklagelsen er ikke afstemt med støttepartiet Dansk Folkeparti, erfarer Ritzau.

Espersen forklarer sine uklare udtalelser med, at hun gennem sit partiarbejde havde fået information om sagen fra den daværende konservative sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen.

"Ikke præcist og fuldt dækkende"

På et bestemt punkt svarede hun ikke "præcist og fuldt dækkende", erkender hun i dag i brevet til Folketingets formand, Thor Pedersen.

"Når denne udtalelse ikke var præcis og fuldt dækkende, skyldes det, at jeg gennem den daværende sundhedsminister, der som medlem af den konservative folketingsgruppe deltog i arbejdet med partiets sundhedsudspil, og gennem de overvejelser, der foregik i regeringen, var bekendt med bl.a. en række oplysninger om takster for private sygehuse, som stammede fra Sundhedsministeriet, skriver Lene Espersen.

"Det burde jeg naturligvis have oplyst, og jeg skal meget beklage, at det ikke skete, skriver hun.

DF: Ikke godt nok

For Dansk Folkeparti lader sig ikke stille tilfreds med den skriftlige bodsgang, og partiet blev heller ikke været inddraget i beklagelsen.

"Det er da udmærket, at hun skriver det brev, men der er indkaldt til et samråd i Finansudvalget, og der går jeg ud fra, at hun møder frem og giver en redegørelse uanset, at hun har skrevet brevet," siger Dansk Folkepartis medlem af præsidiet, Søren Espersen.

Han siger, at Dansk Folkeparti ikke har set brevet på forhånd eller givet tilsagn om, at Lene Espersens tilståelse skulle være nok for Dansk Folkeparti.