Nyheder

Espersens brev skaber bekymring hos SF

Den konservative formand Lene Espersens brev til Folketinget gør hele sagen om e-mails og betaling af privathospitalerne mere bekymrende. Sådan lyder det fra Astrid Krag, der er næstformand for SF.

- Vi har ikke hørt Lene Espersen beklage det, hun har gjort. Vi kan ikke bruge en undskyldning om, at hun har svaret uden om, til ret meget, når hun har svaret ukorrekt over for Folketinget, siger Astrid Krag.

Astrid Krag kalder sagen "mere og mere bekymrende", efter at rigsrevisor Henrik Otbo også har beklaget sig over, at han ikke har fået alle de oplysninger, han har bedt om.

- Vi har behov for en tilbundsgående undersøgelse af hele sagen, der skal svare på, hvem der har bestemt, at der skal tilbageholdes oplysninger. Det svarer Lene Espersens brev ikke på, siger Astrid Krag.

Astrid Krag vil heller ikke lade sig formilde, hvis Lene Espersen kunne finde på at stille sig op og sige undskyld.

- Det vil da være første skridt, at Lene Espersen anerkender, at hun ikke bare svarede uden om, men det er en brik i det større spil omkring systematisk overbetaling af de private sygehuse, siger SF'eren.

- Derfor er problemet større end Lene Espersens person, men også blandt andet handler om, at regeringen har skudt rigsrevisionen i skoene, at de har politiseret, siger hun.

/ritzau/