Dom over glaserede teglsten

Kan man tvinge sin nabo til at fjerne hans glaserede teglsten, hvis man bliver generet af dem? Det bliver afgjort i en usædvanlig retssag i Århus i dag.

Striden står mellem ægteparret Scherbeck og deres naboer i Lystrup uden for Århus.

For tre år siden fik naboen lagt nyt tag med glaserede teglsten. Når solen skinner på taget, reflekteres solens stråler fra taget, og på grund af en niveauforskel mellem husene, rammer strålerne direkte ind i familien Scherbecks stue.

"Når solen skinner, så virker det fuldstændig som om, man står og glor ind i et lyshav. Det er som at se ind i solen, så det er forfærdeligt. Det er både udenfor og inde i huset. Det er rædselsfuldt, og det er fra marts og hen til midten af oktober," fortæller Pia Scherbeck til TV 2 Nyhederne.

Nabostrid afviser at være sarte

Alle forsøg på at finde en løsning med naboen er slået fejl, så nu er sagen endt i retten.

Billederne her er privatoptagelser foretaget af familien Scherbeck.

"Vi havde håbet på at finde en løsning med at male taget, men det er så ny en metode, at der ikke kunne gives nogen garanti, så det har naboen valgt ikke at gøre, og det kan man jo godt følge ham i. Men vi kan ikke holde det lys ud mere, så vi har været nødt til at lægge sag an," siger Pia Scherbech.

Hun afviser, at de er specielt sarte.

"Hvis man har set med sit blotte øje, hvad der foregår, er man ikke i tvivl. Det er ud over tålegrænsen.Vi håber, at vi får taget skiftet ud til vores side, så vi kan komme til at leve et normalt sommerliv igen," siger hun.

Problemet med de glaserede tegl er hverken nyt eller enestående. I flere kommuner er det nu forbudt at bygge huse med glaseret tegltag. I de fleste kommuner bliver der dog taget stilling fra sag til sag.

TV 2 Nyhederne har spurgt om en kommentar fra familien Scherbecks nabo, men han har ikke ønsket at sige noget.