Nyheder

Vær med til at stille spørgsmål til Løkke og Thorning i duel på TV 2

Selv om ingen ved hvornår, det næste folketingsvalg bliver - ud over at det senest bliver til november næste år - så er valgkampen så småt gået i gang.

Og på onsdag, dagen efter Folketingets åbningsdebat, bliver valgkampen så officielt skudt i gang. Det sker, når TV 2 sætter scenen for en debat mellem Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).

Thorning-Løkke debat

I forbindelse med det politiske topmøde, der bliver sendt live på TV 2 klokken 20.00 i aften, vil det være muligt for brugerne og vælgerne at komme med input til debatemner og til spørgsmål, som skal tages op under debatten mellem de to politikere.

Via boksen herunder kan du komme med dit spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).

Det er første gang de to konkurrenter mødes ansigt til ansigt siden sidste valgkamp, og det politiske topmøde bliver sendt live klokken 20.00 fra Christiansborg, hvor vært Johannes Langkilde vil styre slagets gang.

Debatten har været afgørende for TV 2

TV 2s nyhedschef er stolt over at præsentere den første debat mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der skal forsøge at sikre sig fire år mere, og Helle Thorning-Schmidt (S), der vil gøre sit til at farven i Statsministeriet skifter fra blå til rød efter næste folketingsvalg.

"Med duellen mellem statsministerkandidaterne slår den ulmende valgkamp ud i lys lue. Hvordan vil de sikre økonomien? Hvad vil de gøre ved skolerne? Bliver Udkantsdanmark et særligt indsatsområde? Med markante politiske forskelle på de to blokke i dansk politik er et kommende valg mere spændende, end det har været længe - for os alle. Og ikke mindst for de to kandidater, der bejler til posten som landets statsminister. Derfor har det været afgørende for os at sikre TV 2s seere den første duel mellem de to kandidater siden sidste valg," siger TV 2s nyhedschef, Jacob Nybroe.

Vigtigste politiske begivenhed

TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, betegner topmødet som en af årets vigtigste begivenheder i dansk politik.

"Styrkeforholdet mellem Thorning og Løkke kan meget vel være det, der afgør næste folketingsvalg. Og nu får TV 2s seere et unikt indblik i dagsformen for de to statsministerkandidater," siger Henrik Qvortrup.

Og der er flere oplagte emner de to politikere kan tage op, når de mødes til debat på Christiansborg næste onsdag.

Nyhederne.tv2.dk vil gerne have input fra vores brugere. Hvad vil du gerne spørge Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt om? Og hvilke emner er de vigtigste i den kommende valgkamp, der bliver skudt i gang på onsdag?

Gå ind på TV 2|NYHEDERNES side på Facebook og kom med dine spørgsmål der. Klik på linket i boksen "Se også" her til højre.