Nyheder

DF frygter firmaflugt fra ny klimapolitik

DF frygter, at klimakommissionens anbefalinger kan slå erhvervslivet ihjel. Det flytter bare til udlandet for at udlede, lyder det. LA har samme bekymring.

Klimakommisionens anbefalinger får en lunken modtagelse af regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti (DF).

Hvis vi følger kommissionens anbefalinger, kan det gå ud over erhvervslivet, siger partiets klimaordfører, Per Dalgaard.

- Punker vi erhvervslivet med afgifter og CO2-kvoter, flytter det bare til udlandet, så det kan udlede endnu mere, siger Per Dalgaard.

DF's klimaordfører påpeger, at en reduktion af Danmarks drivhusgasser vil betyde lige så meget, som en enkelt dråbe betyder for et helt ocean.

I en debat i DR's P1 med formanden for den grønne tænketank Concito, Martin Lidegaard, så Dalgaard stort på, at Danmark ligger i top ti over de største CO2-udledere, målt i udledning per indbygger.

- CO2 pr. indbygger har ingen betydning. Det er hokuspokus beregninger, så kunne man lige så godt tælle kreaturerne med, siger Per Dalgaard (DF) og fortsætter.

- Hvad der betyder noget, er den nominelle udledning, og der har Danmark meget lille betydning for verdens klima.

Klimakommissionen taler om, at det økonomisk vil kunne betale sig at gøre Danmark grønnere. Men Dansk Folkeparti tror, at det vil koste Danmark dyrt.

- Jeg betvivler ikke komissionens beregninger, men jeg mener, at det vil koste en krig, siger Per Dalgaard (DF).

Liberal Alliance mener også, at afgifter på fossile brændstoffer koster danske arbejdspladser.

- Vi har i forvejen verdens højeste energiafgifter, og så bliver det jo nærmest tragikomisk, at danske energibevidste virksomheder overlader produktionen til lande med meget dårligere nøgletal på energieffektivitet og CO2, siger energiordfører Villum Christensen.

/ritzau/