Nyheder

Borgerlige klar til ventetidsloft

Det skal være slut med borgere, der venter i årevis på at få svar fra det offentlige.

Den melding kommer nu fra flere sider i folketinget der dermed lægger pres på regeringspartiet Venstre.

For både Venstres regeringspartner, Det Konservative Folkeparti, og Dansk Folkeparti støtter nu et ventetidsloft, efter at TV 2/NYHEDERNE i den seneste uge hver dag har kunnet fortælle om danskere, der har ventet på en offentlig afgørelse op til fem år.

"Det kan ikke være rigtigt, at man skal sætte sit liv på standby. Man betaler selv gennem tårnhøje skatter, så skal der også være et ordentligt serviceniveau. Maksimalt et halv år," siger formanden for liberal Alliance, Anders Samuelsen.

Samme melding kommer fra Dansk Folkepart.

"Vi vil have et loft på alle de områder, hvor der ikke er et loft i dag," siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

Sidste søndag fortalte TV 2 om vognmand Leif Faber, der efter et år stadig venter på statsforvaltningen efter en klage om taxa bevillinger. Mandag fortalte TV 2 om Ib Jørgensen, der har ventet 15 måneder på svar fra patientskadeankenævnet, og tirsdag om borgere, der har ventet op til 18 måneder på afgørelser om børnebidrag. Onsdag handlede om to års venten efter en klage over naboens husbyggeri, og torsdag fortalte familien Lassen om fem års ventetid på patientklagenævnet, der skulle tage stilling til om deres far og ægtemand blev fejlbehandlet. Fredag bød på 41 boligejere, der i mere end har ventet på afgørelse fra SKAT, og i går en minkavler, der på andet år venter på svar fra kommunen, om han må udvide.

Den borgerlige regering har ellers siden 2001 haft som erklæret mål at det offentlige system skal være til for borgerne.

Venstres næstformand Kristian Jensen siger nu, at han er klar til at kigge på et loft, men mener også, at der kan være en række forhindringer. Skal borgeren for eksempel bare have ret, hvis afgørelsen ikke træffes i tide, og hvad så, hvis det er to borgere, der har klaget over hinanden, spørger han.