Nyheder

Ventede 45 måneder: "Det er umenneskeligt"

De sidste mange dage har TV 2 | NYHEDERNE sat fokus på lange ventetider i det offentlige system.

Og i den forbindelse har seerne og læserne indsendt deres historier fra systemet. Vi har modtaget over 100 henvendelser, og der er både eksempler, der omhandler forskellige kommuner, statsforvaltningen, og så erder flere mails, hvor folk klager over urimeligt lange ventetider i Patientklagenævnet.

Nyhederne.tv2.dk har samlet udpluk af jeres mails, der omhandler lange ventetider i Patientklagenævnet.

I artiklen kan du også se de fire indslag, der er blevet lavet om de lange ventetider i det offentlige system.

Ventetider i det offentlige

Har du oplevet lange ventetider i det offentlige system, vil vi gerne høre din historie.

Send den til os på 1234@tv2.dk.

I TV 2 Nyhederne er der blandt andet blevet nævnt eksempler på 8 måneders ventetid hos Patientklagenævnet, og i flere mails til TV 2 | NYHEDERNE har folk oplevet langt længere ventetid hos Patientklagenævnet.

2007: Delvist lam - venter fortsat på afgørelse

Aksel Rosenkrands fortæller hvordan han i 2007 blev indlagt på sygehuset, hvor han blev opereret for tarmkræft. Lægerne glemte et såkaldt epiduralkateter, hvilket resulterede i at han blev sendt hjem i kørestol med en permanent lammelse i underkroppen. Erstatningssagen har udløst knap 400.000 kroner efter to års behandling. I oktober 2007 blev sagen sendt til Patientklagenævnet, hvor den fortsat ligger uden sagen er blevet afgjort.

Halvandet år og venter stadig

Steen Winkel fra Svendborg har indtil nu ventet halvandet år på en klagesag over en tandbehandling.

45 måneder - Det er umenneskeligt

Også Susanne Mariussen kan nikke genkendende til de lange ventetider i det offentlige. Hendes datter Tina døde på da hun var indlagt på sygehuset. I december 2007 klagede hun til Patientklagenævnet og sagen er ikke afsluttet endnu.

Ifølge Susanne Mariussen var der i 2006 en sagsbehandling på 12 måneder. Ifølge hende er den i mellemtiden øget til 15 måneder.

"Vi har snart ventet i 45 måneder. Det er umenneskeligt for pårørende," skriver hun i en mail til nyhederne.tv2.dk

I sagen om Susanne Mariussens datter har Patientforsikringen udbetalt 4,2mill kroner i erstatning til Tina, og efterfølgende er der udbatalt 1,2 mill kr i forsørgertabserstatning, hvilket hun mener understøtter at der er begået fejl.