Nyheder

Bagland underkender Vestager om kønskvoter

Det radikale bagland vedtager resolution, der opfordrer folketingsgruppen til ikke at gå ind for påbud om kvoter for kvinder i bestyrelser.

De Radikale skal ikke arbejde for kønskvoter, der sikrer flere kvinder i virksomhedsbestyrelser.

Sådan lyder den klare besked fra det radikale bagland, der på partiets landsmøde søndag vedtog en resolution om, at partiet ikke skal arbejde for et statsligt påbud om kønskvoter.

Dermed bliver folketingsgruppen under ledelse af Margrethe Vestager sat godt og grundigt på plads. I Folketinget har de Radikale nemlig arbejdet for kønskvoter. Tidligere på året fremsatte de Radikale sammen med de øvrige partier i oppositionen et forslag i Folketinget om, at alle virksomheder skal have 40 procent kvinder i bestyrelsen.

Det var ikke mindst Radikal Ungdom, der kæmpede en kamp mod kvoter.

- Det er en politisk sejr for Radikal Ungdom. Det er ikke ligestilling at vælge ud fra køn i stedet for kvalifikationer, siger RU-formand Simon Dyhr, der vil holde et skarpt øje med, om folketingsgruppen følger resolutionen.

Det kan der hurtigt bliver blive brug for, for ligestillingsordfører Lone Dybkjær har ikke tænkt sig at ændre politik. Hun hefter sig ved, at afstemningen var meget tæt, så hun vil fortsat arbejde for kønskvoter.

- Man kan sige, at partiet er delt lige. Jeg følger min samvittighed, så jeg arbejder fortsat for kønskvoter. Jeg synes fortsat, det er det rigtige, og jeg er valgt på at gå ind for kvotering, siger Lone Dybkjær.

/ritzau/