Nyheder

Føntørrer knuste raketdrømme

Det var et problem med en føntørrer, der var skyld i, at raketbyggerne ikke fik sendt HEAT-1X-Tycho-Brahe til himmels søndag eftermiddag.

"Årsagen er, at på grund af de ændringer, vi har været nødt til at gennemføre, kunne vi ikke holde strøm på vores berømte føntørrer," fortalte Peter Madsen på et pressemøde, umiddelbart efter raketten var kommet tilbage til Nexø havn.

Føntørreren skulle have holdt en ventil til den flydende ilt varm, så den ikke frøs fast.

"Da tændingssignalet bliver givet fra Hjortø, så tænder tændingssatserne i raketmotoren. Der bliver også givet signal til den ventil, der skal åbne for flydende oxygen. Men den åbner ikke," sagde Peter Madsen kun minutter efter, at han er vendt tilbage fra dagens mission til Nexø Havn med den platform, der bærer den berømte raket.

Og med det samme understreger han, at raketbyggerne vender tilbage.

"Hvis ikke Nexø har noget imod det, så vil vi gerne ende med en model, hvor vi kommer hver sommer og gør luftrummet over Østersøen til et spændende sted at opholde sig," siger Peter Madsen, der får opbakning i den tanke af sin raketpartner.

"Uanset hvad så er det planen, at der skal sendes en raket op til næste år," siger Kristian von Bengtson.

Planen er at lave en opsendelse hvert år i juni måned, så det passer med de frivilliges sommerferier.