Nyheder

Venstre vil have særlov for veteraner

Forsvaret skal have pligt til at sikre, at alle hjemvendte soldater kommer i gang med et job eller en uddannelse efter udsendelse til en international mission.

Det foreslår Venstre i et udspil til en ny dansk veteranpolitik, som partierne bag forsvarsforliget om kort tid går i gang med at forhandle, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- I dag er der meget fokus på uddannelse af soldaten og på selve missionen. Vi har for lidt fokus på den tredje fase, som er indslusning i civilsamfundet igen, siger formanden for udenrigspolitisk nævn, Eva Kjer Hansen (V) til Jyllands-Posten.

I dag er der meget fokus på uddannelse af soldaten og på selve missionen. Vi har for lidt fokus på den tredje fase, som er indslusning i civilsamfundet igen

Eva Kjer Hansen (V)

- Forsvarets forløb med soldaten må ikke slutte, før man har sørget for, at soldaten kommer godt videre, og at man ikke bare sender folk hjem på kontanthjælp, fortsætter hun.

Venstre vil have den nye veteranpolitik nedfældet i en særlig veteranlov, der gør det helt klart, hvad de hjemvendte soldater har ret til, og hvem der har ansvaret.

Hovedtankerne i udspillet fra Venstre får bred støtte fra partierne bag forsvarsforliget.

- Det er nogenlunde de samme tanker, som vi går med, siger forsvarsordfører John Dyrby Paulsen (S) til Jyllands-Posten.