Nyheder

Børnehave skal give slot indtægter

De danske herregårde og slotte sælger i stigende omfang oplevelser for at overleve: Dyreparker, gourmetrestauranter, veteranbilsmuseum, overnatninger og meget andet.

Sidste kreative skud på stammen kommer fra Lerchenborg Slot ved Kalundborg, hvor hofjægermester Christian greve Lerche-Lerchenborg og hans kone grevinde Amalie Lerche-Lerchenborg nu vil oprette en privat børnehave med plads til mellem 80 og 100 børn.

Det oplyser DR Sjælland.

"Vi havde søgt Realdania om at komme med i den pulje på 100 millioner kroner, som er afsat til at udvikle nye forretningsideer og projekter på vores herregårde. Desværre har vi fået afslag, men norske investorer er interesseret i at udbrede deres børnehaveprojekt i både Sverige og Danmark, så vi fortsætter planen uden støtte fra Realdania," siger Christian Lerche-Lerchenborg til DR Sjælland.

Det norske børnehavekoncept bygger blandt andet på masser af naturoplevelser, og ligesom skovbørnehaver er det meningen, at børnene skal være mest muligt ude i naturen.

Ifølge planerne skal børnehaven på Lerchenborg indrettes i herregårdens tidligere smedje. Den bliver dermed nabo til Kalundborg Friskole, der startede i slottes bygninger i 1977.

Greveparret håber, at de første børn kan starte i den private børnehave til august næste år.